Pagina de start a forumului www.miastenie.ro www.miastenie.ro
Tot ce ati dori sa discutati despre Miastenia Gravis

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Vitamina D3 si osteoporoza

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.miastenie.ro -> Alte tratamente
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nadira2409

Data înscrierii: 13/Ian/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Ian 21, 2010 4:53 pm    Titlul subiectului: Vitamina D3 si osteoporoza Răspunde cu citat (quote)

Buna ,am vazut azi la Tv la emisiunea Simonei Balanescu o discutie f interesanta despre osteoporoza cu Dr Bucur de la Clinica Academica.

Ce am auzit NOU despre prevenirea osteoporozei la persoanele cu risc (cei care iau cortizon ,femei la menopauza etc,ADICA multi dintre noi ) este ca trebuie sa luam zilnic o doza de 700 Ui de vitamina D3 ,mergand pana la 1000 Ui in unele cazuri ,obligatoriu in sezonul rece (pana acum se recomandau doar 200-400 UI).
Studiile recente au aratat ca noi,orasenii, nu ne expunem suficient la ultravioletele de la soare sau folosim factori de protectie (normal:cum o sa te expui la ACEST soare,cu radiatii care dau cancer de piele!!!) DECI ,in consecinta e nevoie de mai multa Vit D3 (si nu de un exces de calciu).

S-a constatat ca lipsa vit D3 in corp e responsabila de aparitia cancerelor .DECI: hai sa luam D3!!
mai ales ca la noi, cei care luam cortizon ,absorbtia vit D din intestin este redusa.
Din pacate preparatele (tabletele si plicurile) cu Vit D3 plus calciu care exista in farmacii contin 200 Ui vit D3 la1000 mg calciu (prea putin D3 fata de doza de calciu) adica daca iei 3 pe zi e prea mult calciu si risti sa faci pietre la rinichi.
Mai bine luam 1 plic de calciu cu D3 (ex Additiva) ,si inca o pastiluta de alfa D3 separat.

O idee..

toate cele bune,
nadia
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihaela

Data înscrierii: 10/Ian/2008

MesajTrimis: Lun Mar 29, 2010 6:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Buna Nadia!
Ce spui tu se leaga cu ce mi-a spus mie un doctor de la Institutul Parhon, la care m-am dus la control pentru osteoporoza. Dupa ce mi-a facut niste analize mai amanuntite, a constat ca nivelul calciului din organismul meu era ffff mare....Nu era vorba de calcemie...ci de alt indicator care era de 100 de ori mai mare decat normal!
Asa ca, mi-a recomandat sa nu mai iau asa mult calciu in fiecare zi, ci sa iau vitamine D3 sub forma de Vigantoletten1000. O pastila din acest medicament contine 1000U.I de vitamina D3 si are si avantajul ca este destul de ieftin.
Sa stiti ca pe mine m-a ajutat, deoarece inainte de a-l lua aveam ceva dureri de solduri care acum au disparut.
Va doresc sa va simtiti din ce in ce mai bine!
Mihaela
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.miastenie.ro -> Alte tratamente Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum