nadira2409
Data înscrierii: 13/Ian/2008 Mesaje: 89 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iun 15, 2010 11:44 am Titlul subiectului: calatorie la Bruxelles ATENTIE pt persoanele cu handicap: |
|
|
BUna ,am fost recent la o conferinta in Bruxelles CAPITALA EUROPEI.
sa va spun si voua ce probleme are o persoana cu mobilitate redusa in acest oras :
1 Inceputul: de cum am iesit pe strada au inceput problemele ,bordurile sunt mai ceva ca ale lu Videanu .
Metroul e accesibil ,adica are lifturi DOAR in cateva statii, noroc ca au la gara si la aeroport,DAR NU si pt carucioare pt ca vagoanele au scari la usa.Trebuie cineva sa-ti urce carutul in brate .
2. Am stat 30 minute in ploaie in statia de taxi cu fotoliul rulant pliat langa noi (eu fiind pe picioare!)si nu ne-a luat nicio masina in timp ce alti client erau luati .initial am crezut ca ei facusera comanda la telefon , DAR nu era asa .Am vb cu un taximetrist si a zis ca el nu ia persoane cu handicap ,ca pt asta tre sa suni la un numar special ,la fel ne-a zis si al doilea ...si al treilea....Am revenit la hotel am sunat la acel numar,dar, NORMAL, nu raspundea nimeni.
Am cerut sa ne faca comanda de la hotel pt un taxi, DAR receptionera a zis ca nu se pot face comezi decat pt aeroport ,din moment ce e statie d e taxi chiar peste drum unde vin masini din 2 in 2 minute.
Ni s-a spus ca taxiul e obligat prin lege sa ne ia si daca refuza sa chem politia.... e de ras fratilor dar adevarat! eu deja intarziasem la conferinta ,ploua torential.mai lipsea sa ma cert si cu politia
rezultat: am lasat caruciorul la hotel si am luat-o pe jos ,asa ne-a luat taxiul!!!
Si mai ziceati ca la ei e bine si la noi e aiurea!!
In Bucuresti nu m-a refuzat niciun taxi pana acum!
3 Sunt 2 limbi ofiiciale: franceza si flamanda ,DAR in Flandra se vorbeste NUMAI flamanda ,inclusiv anunturile in gara sunt NUMAI in flamanda si daca intrebi ceva in franceza nu ti se raspunde. Ti se raspunde daca intrebi in engleza sau germana......
MAI DORITI SA CONTINUU CU CAPITALA EUROPEI???
pe bune la noi e mai bine din toate aceste puncte de vedere.
pup
Nadia |
|